Vattentrask/ vattenlöpband- Friskvårdsträning

   Titta på trailer   Köp nu

Vattentrask som friskvård vänder sig till både dig som privatpersoner men också till dig som är företagare och redan har en vattentrask.
Utbildningen innehåller nio föreläsningar och det finns ingen tidsbegränsning, utan deltagaren har tillgång till materialet så länge den vill.
Kursen ger dig en grundläggande kunskap i träningsfysiologi där vi pratar om varför skador uppkommer och hur olika faktorer påverkar träningen i vattentrasken. Vi berör även de olika vattennivåerna i vattentrasken och hur hunden kompenserar och hur progressionen ser ut under träning.
I föreläsningen som handlar om funktionella grundrörelser får du lära dig vilka muskler som aktiveras under träningen i vattentrasken.
Under föreläsningarna om pulsträning och pulsberäkningar lär du dig att beräkna arbetspulsen på olika storlekar på hundar och får därigenom en grundläggande kunskap om vilka pulsvärden som är normala under träningspasset.
Du får slutligen även lära dig att räkna ut hur länge hunden ska tränas på vattentrasken och hur hundens puls reagerar på olika hastigheter och belastningar i vattentrasken.
Efter avslutad utbildning tilldelas du ett diplom. Du mailar info(a) agardhshundsport.se och meddelar att du är färdig med utbildningen. Efter att vi kontrollerat att alla föreläsningar är genomlyssnade så skickas diplomet via post.

Du behöver INTE ha egen pulsmätare för att ta del av informationen i utbildningen, utan pulsmätaren används i utbildningen för att ge riktlinjer till er deltagare om hur intensivt och med vilken belastning ni bör köra hundarna för att få önskad effekt. Det är alltid lättare att förklara med tydliga exempel. Värt att notera är att pulsen skiljer från små hundar till stora hundar under träning och passivitet.

Hoppas att du får mycket nytta av dina nya kunskaper.


Din kursledare


Britta Agardh
Britta Agardh

Jag hoppas att kunna både hjälpa och förgylla din vardag med inspirerade fysisk träning för din hund.

Jag driver Agardhs Hundsport AB och har två barn födda 2007 och 2013 och två hundar Jag är certifierad både som Fysioterapeut för hund och Personlig Tränare för hund och även licensierad Personlig Tränare för människa. Jag har specialiserat mig på att förebygga skador på aktiva hundar.

Jag har skrivit fyra böcker i ämnet fysisk träning för hundar:

  • Konditionsträning för hundar 2011.
  • Fysträning för aktiva hundar 2013.
  • 365 Fysträning för hundar 2015.
  • Fysisk träning för hund 2017.

Intresset för fysisk träning och friskvård för hund har ökat här i Norden och jag föreläser och utbildar över hela landet. Jag samarbetar med gymnasieskolor där utbildningarna skräddarsys efter skolans och elevernas behov. Utbildar både företagare och privatpersoner till Personliga Tränare för hund, PTK9.se.

Jag är utbildad instruktör i allmänlydnad och provledare inom uthållighetsprov via SBK. Har även gått Pedagogisk barn -och ungdomsledarutbildning i idrott via SISU.

Mitt intresse för längdskidåkning sitter i från tiden då jag tävlade längdskidor som junior i Åsarna och har även jobbat som skidlärare i Österrike, Mayrhofen och även i Bydalen.

Sajke´s Ymer och jag tog brons i SM 2010 i nordisk stil i Sundsvall och guld i SM 2010 i barmarksdrag i Mora.

Ring eller maila mig om du har frågor.
Maila: info(@)agardhshundsport.se
eller ring: 070-7799323


Kom igång nu!