Personlig tränare för hund på distans. Block 1-5 av 6.

Certifierad PT för hund

   Titta på trailer   Köp nu

Certifierad Personlig Tränare för hund (PT för hund) i din egen takt.

Vill du jobba med din passion och samtidigt hjälpa dina med människor? Gör det till ditt yrke att hjälpa hundägare nå sina mål och drömmar.

Du får bred och gedigen kunskap och konkreta arbetsverktyg för att kunna börja en framgångsrik karriär inom hundbranschen. Du lär dig skapa individuella träningsprogram och vägleda allt från nybörjare till högpresterande hundar inom funktionell träning. Du lär dig anpassa rätt träningsform och träningsredskap till varje hund. Som personlig tränare ska du inte bara instruera, du måste även motivera, inspirera och vägleda klienter och ge en positiv upplevelse som genererar en varaktig förändring.

Utbildningen består av såväl praktik/närstudier som distansstudier.

Distansstudierna (block 1-5) omfattar föreläsningar via webinar, casestudier och ett specialarbete eller praktik inom fysträningen och dess effekter. Distansstudierna sker i egen takt och brukar ta cirka tre månader.

Praktik/närstudierna (block 5 och 6) är praktik och själva examinationen och den omfattar en hel dag (09:00-17:00). Examinationen tar ca. en timme. Utbildningen innehåller även två stycken deltentamen.

Efter avklarade studier tilldelas ni ett certifikat och ett utbildningsintyg med omdöme från kund och kursledare och en ID-bricka. Eleven kan alltid sitta med som åhörare, kostnadsfritt, på redan avklarade utbildningar för att hålla kunskaperna uppdaterade. Läs mer om utbildningsupplägget här.

Du startar utbildningen när du vill och bokar praktiken och examinationen när du är redo för examination! Examinationen sker i norra Stockholm.

Förkunskaper: Din ålder ska vara från 18 år och uppåt. Viss datorvana krävs då vissa uppgifter skickas in digitalt till kursledaren. Du behöver ha ett stort intresse för hundar och klara fysik aktivitet tillsammans med hunden. Du ska vara socialt kompetent.

Mentor: Du kommer att tilldelas en mentor under utbildningen som kommer att kunna hjälpa och stötta dig genom hela utbildningen.


Din kursledare


Britta Agardh
Britta Agardh

Jag hoppas att kunna både hjälpa och förgylla din vardag med inspirerade fysisk träning för din hund.

Jag driver Agardhs Hundsport AB och har två barn födda 2007 och 2013 och två hundar Jag är certifierad både som Fysioterapeut för hund och Personlig Tränare för hund och även licensierad Personlig Tränare för människa. Jag har specialiserat mig på att förebygga skador på aktiva hundar.

Jag har skrivit fyra böcker i ämnet fysisk träning för hundar:

  • Konditionsträning för hundar 2011.
  • Fysträning för aktiva hundar 2013.
  • 365 Fysträning för hundar 2015.
  • Fysisk träning för hund 2017.

Intresset för fysisk träning och friskvård för hund har ökat här i Norden och jag föreläser och utbildar över hela landet. Jag samarbetar med gymnasieskolor där utbildningarna skräddarsys efter skolans och elevernas behov. Utbildar både företagare och privatpersoner till Personliga Tränare för hund, PTK9.se.

Jag är utbildad instruktör i allmänlydnad och provledare inom uthållighetsprov via SBK. Har även gått Pedagogisk barn -och ungdomsledarutbildning i idrott via SISU.

Mitt intresse för längdskidåkning sitter i från tiden då jag tävlade längdskidor som junior i Åsarna och har även jobbat som skidlärare i Österrike, Mayrhofen och även i Bydalen.

Sajke´s Ymer och jag tog brons i SM 2010 i nordisk stil i Sundsvall och guld i SM 2010 i barmarksdrag i Mora.

Ring eller maila mig om du har frågor.
Maila: info(@)agardhshundsport.se
eller ring: 070-7799323


Kursinnehåll


  Block 2: Företagande
Tillgänglig i dagar
dagar efter du anmält dig
  Block 3: Nutrition
Tillgänglig i dagar
dagar efter du anmält dig
  Block 4: Mental Coachning
Tillgänglig i dagar
dagar efter du anmält dig
  Block 6: Praktisk examination
Tillgänglig i dagar
dagar efter du anmält dig

Kom igång nu!